2017. 10. 22.

Mérgező gázzal töltött bombákat robbantana az ISIS EurópábanEurópai titkosszolgálatok olyan értesülések birtokába jutottak, hogy az Iszlám Állam mérgező gázokkal megtöltött bombák bevetését tervezi a európai kontinensen. Ezeket a szerkezeteket megpróbálnák feljuttatni vonatokra, vagy elhelyeznék a metróalagutakban vagy akár repülőgépeken is- írta meg a 888.hu.

A figyelmeztetés több európai titkosszolgálathoz is eljutott, az információk forrása pedig egy meg nem nevezett, Európán kívüli titkosszolgálat – értesült a Die Welt című német lap. Az információ forrásaként szolgáló ismeretlen szolgálat akkor talált erre utaló adatokat, amikor azt vizsgálták, hogy tervez-e az ISIS vegyi támadást végrehajtani. Ami még aggasztóbb az európai szolgálatok számára, hogy a jelentésekben olyan anyagok szerepelnek, amelyek könnyen hozzáférhetőek, előállíthatóak, mint például a hidrogén-szulfid.

A terroristák olyan, veszélyes anyagokat is felhasználnának a támadásaikhoz, mint a klórgáz, vagy zárt terek esetén savat is bevetnének. Habár eddig Európában nem volt olyan savtámadás, amely az Iszlám Államhoz köthető, az ilyen típusú támadások száma nagyon elszaporodott, főként az Egyesült Királyságban. A szolgálatok 2017 nyara óta egyre komolyabban foglalkoznak egy potenciális vegyi fegyverrel elkövetett támadás lehetőségével, ugyanis júliusban Sydney-ben kapcsoltak le két dzsihadistát, aki ilyen merényletet akartak elkövetni. A terroristákat az ISIS a Közel-Keletről irányította.

Szíriában az elmúlt években több gáztámadást is elkövettek, a nyugati közvélemény ezeket a kormányerőknek tulajdonítja, az oroszok pedig a terroristákat vádolják. A bízonyítékok alapján az Iszlám Állam és a nyugat által is támogatott iszlamista szervezetek követték el a vegyi támadásokat.

Orientalista.hu – PestiSrácok

, , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com