Migránsok által megtámadott templomok helyreállítását segíti a Hungary Helps

Migránsok által megrongált görögországi keresztény templomok helyreállítását segíti Magyarország a Hungary Helps programon keresztül – jelentette be csütörtökön a Miniszterelnökség. Azbej Tristan államtitkár úgy fogalmazott: Magyarország ellenáll a migrációnak, amivel nem csak magunkat, hanem az egész európai kultúrát és az Európai Uniót védelmezzük – közölte a Vasárnap.hu

Magyarország Kormánya a Hungary Helps program keretében 10 millió forinttal járul hozzá a görögországi Leszbosz szigetén illegális bevándorlók által megrongált templomok helyreállításához – közölte csütörtökön a Miniszterelnökség.

A tárca emlékeztetett: idén már több keresztény szent helyet is megtámadtak a szigeten tartózkodó migránsok, ily módon tiltakozva amiatt, hogy a görög hatóságok megakadályozzák az Európa távolabbi országaiba irányuló illegális migrációjukat. A vandalizmus következtében számos liturgikus tárgy és a templomok bútorzata is súlyosan megrongálódott.

Magyarország határozottan kiáll a vallásszabadság és a keresztény kultúra védelme mellett. Valljuk, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni – áll a minisztérium közleményében.

Folytatás…

Vasárnap.hu

Sharing is caring!

, , , , , , , ,
Back to Top ↑