2017. 09. 19.

Mintegy 300 ezer terrorpropagandát terjesztő twitter fiókot töröltekMintegy 300 ezer, terrorpropagandát terjesztő Twitter-fiókot töröltek 2017 első félévében – közölte a mikroblog-szolgáltató kedden, a portál átláthatóságát szolgálni hivatott legfrissebb jelentésében.

A Twitter szerint nagy előrelépést tettek, hogy a közösségi portál saját maga kiszűrje és feltartóztassa a terrorista tartalmakat. A szóban forgó 300 ezer fiók 95 százalékát ugyanis a Twitter saját szoftvere jelentette gyanúsnak – emelte ki a dokumentum. A jelentés szerint ezen Twitter-fiókok háromnegyedét még azelőtt zárolták, hogy a felhasználók az első bejegyzést megtehették volna.

Az internetes cég közölte azt is, hogy 2015 augusztusától összesen 936 ezer – terrorista tevékenységhez köthető – fiókot blokkoltak a közösségi oldalon.

A közösségi portálokra az elmúlt években egyre nagyobb nyomást gyakorolt a politika, hogy lépjenek fel a gyűlöletbeszéddel és a terrorpropagandával szemben. Jack Dorsey, a mikroblog-szolgáltató vezérigazgatója nemrég bejelentette, hogy a szigorúbb hatósági követelményeknek cége algoritmusok és emberi ellenőrző tevékenység kombinációjával kíván megfelelni.

Orientalista.hu – Magyar Idők, MTI

, , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com