Cadmus fordítás Cadmus

Mintegy hetven migránst vett fedélzetére az Ocean Viking hajó

2022. 04. 25.

Mintegy hetven migránst vett fedélzetére vasárnap a Földközi-tengeren az SOS Mediterranée franciaországi székhelyű szervezet hajója, az Ocean Viking.

A civilszervezet tájékoztatása szerint az embereket egy léket kapott gumicsónakról vették fel. Az Európába tartó menedékkérők között felnőtt kísérő nélküli tizenhét kiskorú is volt.

Az SOS Mediterranée elmondása szerint az emberek fedélzetre vétele közben a líbiai parti őrség egyik hajója közelített az Ocean Viking felé, ami pánikot keltett a migránsok körében.

Az EU évek óta támogatja a líbiai parti őrség kiképzését, hogy hatékonyabban tudják feltartóztatni az Európa felé elinduló bevándorlókat, akiket aztán líbiai táborokba szállítanak vissza. Civilszervezetek azonban bírálják e gyakorlatot, mondván, hogy a migránsokat erőszak fenyegeti a polgárháborús észak-afrikai országban.

Az Ocean Viking mellett jelenleg a német Sea-Eye 4 és az Orvosok Határok Nélkül hajója, a Geo Barents van bevetésen a földközi-tengeri migrációs útvonalon. Utóbbi szombaton közölte, hogy mintegy száz migránst vett fel Észak-Afrika partjai előtt.

MTI, Hirado.hu

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑