2017. 12. 20.

Mohamed prófétáról akart karikatúrát készíttetni, majdnem lefejezték

Egy muszlim férfi azzal fenyegette meg a konzervatív bloggert, hogy az Iszlám Állam gyilkosságaihoz hasonlóan lefejezi.

A 28 éves David Wright a bíróságon sírva kért bocsánatot Pamela Gellertől, a rendőrségtől és a saját családjától – írja az MTI. A bíró mindennek ellenére végül huszonnyolc év börtönt szabott ki rá.

Pamela Geller azzal haragította magára a szélsőséges férfit, hogy arra szólított fel, minél többen készítsenek karikatúrákat Mohamed prófétáról, ami súlyosan sértő a muszlimok számára. Geller sorozatosan szót emel a muszlim szélsőségesség ellen.
A karikatúrapályázat, melyet két évvel ezelőtt hirdetett meg, maga is tűzharcba torkollott, mert a rendőrök kénytelenek voltak agyonlőni két muszlim fegyverest.

Az ügyészség életfogytiglani börtön kiszabását kérte, de a bíró nem értett egyet ezzel. A blogger is azt kérte, hogy a férfit élete végéig küldjék rács mögé, mert szerinte nem lesz biztonságban, ha kiszabadul. Wright ügyvédei 16 év börtön kiszabását kérték; azzal érveltek, hogy a férfinak lehetőséget kell kapnia az újrakezdésre, ha letöltötte büntetését.

Wright azt állította a tárgyaláson, hogy igazából soha senkit nem akart bántani, csak figyelemre vágyott az interneten. Az ügyészek szerint viszont mindez csak megtévesztés, mert a férfinál rengeteg videót találtak az Iszlám Állam rémtetteiről, és számos olyan dokumentumot is lefoglaltak, melyek erőszakra buzdítanak amerikaiak ellen.
Geller lefejezésével kapcsolatban végül a tervezésnél nem jutottak tovább, ám Wright nagybátyja egy rögzített telefonbeszélgetésen arról beszélt a most elítélt férfival, hogy inkább a “kékeket” venné célba, a rendőrökre utalva. Wright a telefonban azt mondta, hogy ez egy gyönyörű terv. Nagybátyja végül késsel támadt rendőrökre, akik viszont agyonlőtték.

Orientalista.hu – 888.hu, MTI

, , ,
Back to Top ↑