2018. 10. 10.

Muszlim újságírónő írt leleplező cikket a Soros-hálózatról a Wall Street Journalban

Érdekes cikk jelent meg a Wall Street Journalban, melyet a Mandiner fordított le. Nem szélsőjobbos összeesküvés-elmélet Donald Trump amerikai elnök azon megjegyzése, hogy a washingtoni tüntetéseket Soros György és mások fizették, hanem ez a valóság – írja egy magát liberális feministának nevező, muszlim bevándorló újságírónő a liberális mainstreamet képviselő Wall Street Journalban. „Amit összeszedtem, nyílt titok, de az újságírók többnyire kerülik, hogy írjanak róla” – írja Asra Q. Nomani.

Órákkal az elnökválasztás után kezdtem el kutatni az »ellenállás« anyagi forrásai után 2016-ban. A kutatásaim eredményét közzé is tettem. A 2017. január 21-i Nők Menetén részt vevő szervezetek közül legalább az ötven legnagyobb kapott támogatást Soros György Nyílt Társadalom Alapítványától vagy egy hasonló szervezettől a »Soros-házon« belül, ahogy azt a filantróp birodalmon belül hívták egykoron. A Soros által támogatott partnerek száma azóta 80 körülire nőtt. A szombati, Kavanaugh-ellenes tüntetéseken részt vevő szervezetek közül legalább a legnagyobb 20 Soros által támogatott szervezet volt

– írja a Wall Street Journalban Asra Q. Nomani.

Nomani egyébként saját magát liberális feministának tartja.

Liberális feminista vagyok, akinek az abortuszról és a melegházasságról vallott nézetei azonosak a Demokrata Pártéval

– írja Nomani.

Két éve a Washington Postban arról írt: ő muszlim bevándorló nőként lett Trump szavazója.

Az utóbbi hetekben a balliberálisok folyamatosan támadták Brett Kavanaugh-t, nemtelen eszközeikről a PestiSrácok.hu is több cikket közölt. Az alkotmányértelmező hatáskörrel rendelkező Legfelsőbb Bíróságra Donald Trump nevezte ki nyáron egy távozó főbíró helyére Brett Kavanaugh-t, aki az elnök második jelölése volt. Mivel megerősítése esetén a Legfelsőbb Bíróságon 5-4-es arányban konzervatív többség alakult volna ki, ezért a demokraták mindent bevetettek, hogy megakadályozzák a jelölést, amit meg kell erősítenie a Szenátusnak. A sorban felhozott, Kavanaugh középiskolai és egyetemi éveire vonatkozó, bizonyíthatatlan zaklatási vádak ellenére a minimális republikánus többség beleállt a jelölésbe, és megerősítette Kavanugh-t, mint főbírót. A procedúrát Kavanaugh szeptemberi szenátusi meghallgatásától kezdve szombati megszavazásáig folyamatosan baloldali tüntetések kísérték.

Donald Trump több tweetben és nyilatkozatban „mérges balos csőcseléknek” nevezte a tüntetőket, illetve „professzionális tüntetőknek”, akik „drága transzparenseket” hordoznak, és akiket „Soros György és mások fizetnek”. Donald Trumpot rögtön szélsőjobbos összeesküvés-elméletek felkarolásával és antiszemitizmussal gyanúsították meg.

A jellemzően a liberális mainstreamet képviselő Wall Street Journal szerzője szerint azonban a fenti kutatásai alapján Trump megjegyzésében „van igazság”, hiszen „míg a legtöbb tüntetőt nem fizetik erőfeszítéseiért, a Capitoliumnál szombaton tartott demonstrációkat” – írja Nomani

olyan csoportok szervezték, amelyeknek Soros György fontos pártfogója.

Mint Nomani kifejti, a szombati tüntetéseken használt transzparensek

ismerős demokrata érdekvédelmi csoportoktól származnak, akik milliókat kaptak Sorostól.

Ilyen az American Civil Liberties Union (baloldali szakszervezeti szövetség), a Leadership Conference on Civil and Human Rights (civil szervezetek ernyőszervezete), az abortuszgyárairól híres, szélsőbalos Planned Parenthood, az abortusz lehetőségét szélesíteni kívánó NARAL Pro-Choice America, a haladó-baloldali politikai ügyeket zászlajára tűző Center for Popular Democracy, a melegjogi Human Rights Campaign, a MoveOn.org, ami egy Demokrata Párthoz kötődő lobbicsoport, amelyet Soros-pénzből alapítottak és mások.

Nomani még néhány szombati akciót is leír, például hogy a Center for Popular Democracy tüntetési szakemberei miként irányították a demonstrálókat.

Az interjúkérelmeket és a médiát a Megaphone Strategies, a volt Obama-tanácsadó Van Jones által alapított cég intézte. A Rethink Media nevű cég intézte augusztus óta a Kavanaugh-ellenes tüntetések „közösségi média stratégiáját”. A Rethink Media maga is Soros-támogatott szervezet.

Nomani azt írja:

a szombati tüntetések és a törvényellenes akciók egy jól megtámogatott, összehangolt hálózat részei voltak, amely buszokat, szállodai szobákat és templomokat bérel az ilyen agitációihoz.

Hozzáteszi: korábban feliratkozott a MoveOn.orgot a vasárnap esti telefonhívásaira, amelyben mindig tájékoztatják szimpatizánsaikat az akcióikról, s még mindig kap figyelmeztetéseket a stratégiai összejöveteleikről. „Az utolsó a #stopKavanaugh volt.”

Amit összeszedtem, nyílt titok, de az újságírók többnyire kerülik, hogy írjanak róla

– írja Nomani.

Sokan (beleértve engem is) szimpatizálnak a Nyitott Társadalom által támogatott liberális célokkal. Egyesek kaptak támogatást is az alapítványtól. És sokakat félrevezet a konzervatív Soros-ellenes retorika, ami időnként elvadul. Soros György, akárcsak a Koch-fivérek, olyan ügyeket támogat, amelyek érdeklik. Nincs ebben semmi rossz, de a demokráciát jobban szolgáljuk akkor, ha a jobb- és a baloldalon is kutatjuk a támogatások eredetét

– írja a Wall Street Journalban Asra Q. Nomani.

Forrás: PestiSrácok, Wall Street Journal – a Mandiner fordítása alapján; Fotó: washingtonpost.com

, , ,
Back to Top ↑