2019. 05. 16.

Nap videója: A jemeni ellenállás videót tett közzé a szaúdi olajvezeték elleni támadásról

A jemeni hadsereg alakulatai sikeresen csapást mértek a Saudi Aramco vállalat olajvezetéke ellen. A szaúdi energiaügyi miniszter Khalid Al-Falih be is jelentette, hogy a érintett olajvezetéken leállították a szállítást. A vezeték a szaúdi keleti régiókból szállította az olajat Vörös tengerhez. Az 1200 kilométer hosszú olajvezeték naponta 5 millió hordó olaj szállítására képes.

A szaúdi vezetés a támadást ,,terror cselekménynek,, nyilvánította. A jemeni hadsereg azonban az évek óta folyó szaúdi katonai agresszió áldozataiért állt bosszút. A jemeni hadsereg bejelentése szerint korábban Badr-1 típusú ballisztikus rakétával csapást mertek az Aramco egyik kőolaj finomítójára Jizan közelében.

A támadásokban drónokat is bevetettek, így a támadásokról videó felvételek is készültek. A jemeni ellenállás már korábban is jelezte, hogy dróncsapásokkal fog válaszolni a szaúdi katonai koalíció Jemen elleni támadásaira. A jemeni drónok pedig elérik Szaúd Arábia és az Egyesült Arab Emirátusok területeit.

Orientalista.hu

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑