Cadmus fordítás Cadmus

A kurd csapatok egy török bázist támadtak Észak-Szíriában

Az Afrin Felszabadítási Front (ALF) nevű kurd csoport december 3-án tüzérségi támadást intézett egy török bázis ellen Gobele város közelében, mely a megszállt Afrin térségének déli részén található Aleppo kormányzóság északi részén.

Az esetről a kurd csoport videót is készített, melyen az látható, hogy számos robbanás történt a török bázison. A csoport tagjai valószínűleg aknavetőket, illet irányított harckocsi elhárító rakétákat használtak a támadáshoz.

In an official statement released on December 4, the ALF claimed that a Turkish service member was killed and two others were injured in the attack. A howitzer was also destroyed. The Tu

A csoport december 4-én kiadott közleményében az áll, hogy a támadás során egy török katona is életét vesztette és két másik megsebesült. A támadás során egy török tüzérségi üteg is megsemmisült. A török hadsereg azonban eddig még nem reagált a közleményre.

Az ALF azt is bejelentette, hogy hat török barát milicistával is végeztek más műveletekben Aleppo északi részén. A milicistákkal a csoport mesterlövészei végeztek.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (South Front)

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑