Nap videója: Az Arbaeen zarándoklat alkalmából újra megnyitották a Koshravi iraki-iráni határátkelőt

Az iraki és az iráni belügyminiszter jelenlétében újra megnyitották az évekkel ezelőtt bezárt Koshravi határátkelőt a két ország között.

Abdolreza Rahmani Fazli iráni és Yassin Al-Yassri iraki belügyminiszter kijelentették, hogy a határátkelőt azért most nyitották meg, hogy elősegítsék a zarándokok utazását a hamarosan esedékes Arbaeen zarándoklatra.

Az iráni Kermamshah tartományban lévő Koshravi az egyike az Irak és Irán között lévő határátkelőknek , mely 180 kilométerre található az iraki fővárostól Bagdadtól.

Minden évben több millió zarándok érkezik Irakba, hogy részt vegyen az Arbaeen zarándoklaton, melyet negyven nappal Hussein imám halálának évfordulója után tartanak.

Ez az esemény az egyik legjelentősebb muszlim ünnep, melyet 40 nappal Ashura után tartanak, mely Muharram hónap tizedik napja, vagyis Hussein Imám halálának az évfordulója. Mohamed Próféta unokája Hussein Imám Muharram hónap tizedik napján esett el a Kerbalai csatában. Akkor gyilkolta meg ugyanis a zsarnok I. Yazid a hetedik században.

Az utóbbi években 10 és 20 millió fő vett részt az Arbaeen zarándoklaton.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Iran Press)

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑