Cadmus fordítás Cadmus

Nap videója: Izraeli tankok semmisültek meg a megszállt szíriai Golánon

2024. 02. 12.

Sajtóközleményei szerint a Hezbollah október 8. óta 1000 Izrael-ellenes műveletet hajtott végre „a tisztelt palesztin nép és gázai ellenállása támogatására”.

A libanoni Iszlám Ellenállás, a Hezbollah fegyveres szárnya új videót adott ki szombaton, amelyen egy kamerával felszerelt speciális irányított rakétát látunk, amely megsemmisíti az izraeli Al-Bagdadi telephelyen, a palesztin határon parkoló Merkava tankot.

A videó szerint az izraeli járművek és tankok célba vételének ilyen módja az első a Hezbollah és „Izrael” közötti konfrontáció kezdete óta.

Ezután minőségi és kivételes fejleményként az Iszlám Ellenállás első alkalommal vette célba az izraeli Keila laktanyát a megszállt szíriai Golánban, több mint 14 kilométerre a libanoni határtól.

Több tucat Katyusha rakéta esett erre az északi régió izraeli parancsnokságához tartozó laktanyára. A tüzérséget irányító radarrendszereken kívül szárazföldi erők kiképzőtáborait és légvédelmi rendszerek egy csoportját tartalmazza.

Ennek a hadműveletnek az üzenete, hogy visszatartsa az ellenséget a Libanon és a libanoniak elleni bűncselekmények elkövetésétől. A keilai hadművelet kevesebb, mint 24 órával azután történt, hogy az Iszlám Ellenállás csütörtök este célba vette a meroni légibázist és az Ein Zeitim bázist.

Orientalista.hu

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑