Nap videója: Török munkagépeket lőttek ki Szíriában

A szíriai csapatok két török munkagépet vettek célba Afisz településen, Idleb tartomány délnyugati részén, miután a megszállók megpróbálták megközelíteni a Szíriai Arab Hadsereg egységeit Szarakib várostól nyugatra az M4 jelű országúton.

A műszaki gépek célbavétele előtt Szíria a megfelelő diplomáciai csatornákon figyelmeztette a megszállókat, amit egy ultimátum követett.

A Török Fegyveres Erők szíriai jelenléte még mindig idegen agressziónak számít és ennek megfelelően lesz kezelve, habár a Szíriai Parancsnokság választja meg a elszámoltatásuk módját. Jelenleg Oroszország tárgyalásos erőfeszítéseket tesz, hogy elérje az M4 országút újbóli megnyitását Lattakia és Szarakib között, miután a Szíriai Arab Fegyveres Erők egy műveletben megnyitották a polgári forgalom előtt a másik nagy fontosságú útvonalat, az M5 országutat. A két főútvonal a korábbi szíriai felszabadító hadműveletek fő célpontjai voltak a térségben.

A török félnek behatárolt ideje van arra, hogy megvalósítsa az intézkedéseket, amelyekre (írásos) kötelezettséget vállalt. Ez azt jelenti, hogy az összes vonatkozó megállapodás határidőhöz kötött.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑