Cadmus fordítás Cadmus

Négyezer egészségügyi cég dubajozott az Arab Egészségügyi Vásáron

Több mint négyezer cég állított ki az Arab Egészségügyi Üzleti Vásáron, ami a második legnagyobb ilyen rendezvény a világon.

Az automatizáció és az egészségügyi innováció volt a 42. alkalommal megrendezett kiállítás központi témája, amelyen hetven országból több mint négyezer egészségügyi vállalkozás vett részt

Az egyik központi téma a 3D nyomtatás volt. Az érdeklődők tréningeken tanulhattak a technológia felhasználásáról a kardiológia, neurológia, a sebészet vagy a gasztroenterológia területén.

Az innováció nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az egészségügy meg tudjon felelni a globális kihívásoknak.

– Az egész közel-keleti régió ugyanazokkal a kihívásokkal szembesül, mint az Egyesült Királyság, egyre több a krónikus és összetett betegség, cukorbetegség, elhízás, különböző ráktípusok, és ugyanazokra a megoldásokra van szükségünk. A megoldáshoz pedig csak az innováción keresztül vezet az út – szögezte le a kiállításon részt vevő brit egészségügyi miniszter, Nicola Balckwood.

A kiállítás témájával összhangban stratégiai partnerségi megállapodást írt alá a dubaji egészségügyi hatóság és az Arab Egészségügyi Kiállítás, amelynek a célja párbeszéd és a megfelelő szabályozási környezet kialakítása a 3D nyomtatás számára.

A négynapos esemény egyik célja a kapcsolatépítés a térség gyógyszeripari szakemberei között. A marokkói gyógyszeripar például az egyik legerősebb szereplő a régióban: több tucat üzletember és állami exportiroda képviselte az országot, amely agresszíven terjeszkedik a környező piacokon.

– A marokkói gyógyszeripart negyven-ötven fontosabb cég képviseli, együttes forgalmuk meghaladja az egymilliárd dollárt. Azért fontos Marokkó jelenléte a kiállításon, hogy további partnereket találjunk, új üzleti lehetőségeket találjunk a marokkói gyógyszeripari laborok számára – magyarázta Mamoun Driss Chaoui, az Afric-Phar igazgatója.

Orientalisa.hu – Euronews

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑