Cadmus fordítás Cadmus

Németországban börtönbüntetésre ítéltek az Iszlám Államhoz csatlakozó, ötgyerekes nőt

Négy év börtönbüntetésre ítélt csütörtökön egy düsseldorfi bíróság egy ötgyerekes, német-libanoni állampolgárságú nőt, aki Szíriában csatlakozott az Iszlám Állam dzsihadista szervezethez.

A bíróság ezen kívül háborús bűncselekményben is bűnösnek találta a nőt, figyelembe véve, hogy jogellenesen kisajátított egy házat, valamint nem tett eleget gondossági kötelezettségének.

A 31 éves nő négy gyerekével együtt 2015-ben hagyta el Németországot, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz Szíriában. A nő az arab országban szülte meg ötödik gyerekét.

A németországi születésű nőt tavaly júliusban tartóztatták le Essenben, mintegy két és fél évvel azután, hogy visszatért Németországba. A nő férje – aki jelentések szerint eltűnt – egykor fontos pozíciót töltött be egy hildesheimi mecsetben, amelyet az Abu Walaa nevet használó férfi vezetett, aki jelenleg 10 éves börtönbüntetését tölti, és aki a vád szerint az Iszlám Állam vezetője volt Németországban.

A bíróság a nő esetében figyelembe vette, hogy a nő férje döntött úgy, hogy Szíriába utaznak, mindazonáltal visszautasította a nő azon állítását, amely szerint semmit sem tud az Iszlám Állam nevű szervezetről, a hatóságok által lehallgatott beszélgetések alapján.

A bíróság arra a megállapításra jutott, hogy az elítélt az Iszlám Állam propagandáját terjesztette, és arra bátorított családtagokat, hogy Szíriába utazzanak. Megállapították továbbá azt is, hogy a nő az Iszlám Államhoz köthető központokba küldte oktatásra gyerekeit.

MTI

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑