Cadmus fordítás Cadmus

Nemierőszak-hullám Svédországban

2016. 08. 23.

Harmincnyolc szexuális zaklatási üggyel kapcsolatban nyomoz a svéd rendőrség a We are Sthlm stockholmi könnyűzenei fesztivál után a helyi média jelentései szerint.

A stockholmi rendőrség szóvivője a TT hírügynökségnek az esetek minősítésével kapcsolatban elmondta, a fogdosás szexuális zaklatásnak számít, az ennél súlyosabb esetek már nemi erőszaknak. Nem először voltak veszélyben a fiatal lányok a We are Sthlm fesztiválon, ahogyan arról lapunk az év elején a RightOn.net hírportálra hivatkozva beszámolt, tavaly is számos hasonló esetet jelentettek, ám csak több hónapos késéssel számolt be róla a legnagyobb svéd napilap, a Dagens Nyheter.

A lap a rendőrséget vádolta hallgatással, svéd alternatív hírportálok azonban kiderítették, hogy a Dagens Nyheter is régen tudott a történtekről, csak nem akarta megírni, mivel a támadók bevándorlók voltak. Múlt hónapban Svédország legnagyobb fesztiválján, a Bravallán tizenhét nő tett feljelentést. Öt esetben nemi erőszak történt, három megerőszakolt lány is 15 év alatti.

Nemrég a Gatestone Institute amerikai központú konzervatív agytröszt svéd munkatársa, Ingrid Carlqvist közismert újságíró készített jelentést a svédországi nemierőszak-hullámról.

Cikke szerint szinte minden olyan szexuális erőszaktevő, aki csoportban támad afgán, eritreai és szomáliai állampolgárságú. Ez három a négy legnagyobb bevándorló csoportból Svédországban, akik közül kikerülnek az úgynevezett kísérő nélkül érkezett kiskorúak.

A svéd rendőrség, felismerve, hogy a fesztiválokon egyre gyakoribb a szexuális zaklatás, „Ne fogdoss!” feliratú karkötőket kezdett osztogatni, amelyek „hatékonyságát” jól jelzi, hogy a karlstadi „Putte i Parken” zenei fesztiválon sok támadó maga is viselte a karkötőt.

Nagy visszhangot keltett a jelentésből az is, hogy a skellefteai Trästocksfestivalen fesztivál szervezői büszkén jelentették be, hogy ingyen buszjáratokkal szállították a rendezvényre a „kísérő nélküli menekült gyermekeket”. A fesztivál végéig tizenkét szexuális zaklatást jelentettek.

Orientalista.hu

Megosztom:

,
Back to Top ↑