Cadmus fordítás Cadmus

Netanjahu a kóser vágás tilalmának eltörlését sürgeti az európai vezetőknél

2021. 02. 08.

Az izraeli miniszterelnök számos európai ország vezetőjének írt levelet, melyben a kóser vágás folytatásának engedélyezését kéri.

Netanjahu levele a következő országok vezetőihez jutott el: Lengyelország, Finnország, Portugália, Spanyolország, Olaszország, Németország, Írország, Franciaország és Magyarország. Hazánkba annak ellenére, hogy Orbán Viktor már január 5-én azt nyilatkozta, hogy kiáll a kóser vágás és a vallásszabadság mellett. A levelet megkapta az Európai Unió irodája és az Európai Tanács elnöke is. A listában szereplő országok közül már többen megkezdték a kóser vágás betiltásának törvényi előkészületeit, melyet arra alapoznak, hogy szerintük a schita állatkínzásnak minősül – írja a zsido.com.

Az izraeli miniszterelnök akkor kapcsolódott be az ügybe, miután a belgiumi kóser vágás betiltását követően Omer Yankelevich diaszpóraügyi miniszter a segítségét kérte. A belga döntést az Európai Bíróságon való helybenhagyása után, Netanjahu az aggodalmát fejezte ki.

„Ez a döntés egész Európában veszélyezteti a zsidók vallásszabadságát. Európai zsidó vezetők és a zsidó intézmények vezetői egyaránt megdöbbenésüket fejezték ki az ítélet hallatán, és annak káros következményei miatt az Európai Unió zsidó életének folytatásában” – írta Netanjahu.

A teljes írás ide kattintva olvasható el.

Zsido.com

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑