Cadmus fordítás Cadmus

Netanjahu fia antiszemita tartalmú mémet osztott meg

2017. 09. 10.

Az izraeli miniszterelnök fiát még a Ku-Klux-Klan korábbi vezetője is megvédte.

Soros Györgyöt, gyíkembert és egy antiszemita propagandából ismert, zsidókra vonatkozó képet tartalmazó mémet osztott meg Facebook-oldalán Jair Netanjahu, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök fia – írja a Háárec.

A magyar származású zsidó üzletember világképe nagyon más, mint az izraeli miniszterelnöké.
A mém egy összeesküvés-elméletet ábrázolt, amely szerint a magyar származású amerikai tőzsdespekuláns mozgatja a gyíkembereket, akik a zsidókat, ők pedig a Netanjahu család elleni támadások vezéralakjait, így Ehúd Olmert korábbi miniszterelnököt és két, Netanjahu-ellenes tüntetésszervezőt. A zsidókat a „vidám kereskedő” képével illusztrálták, azzal a rajzzal, amely antiszemita propagandakiadványok gyakori szereplője.

David Duke, a Ku-Klux-Klan korábbi vezetője elismerően tweetelt Jair Netanjahu tettével kapcsolatban. Duke egyébként az amerikai elnökválasztási kampány alatt Donald Trump republikánus jelöltet támogatta, aki nem győzött elhatárolódni a KKK-tól. Az izraeli miniszterelnök mellé állt az amerikai neonáci portál, a Daily Stormer is, amely „nagyszerűnek” nevezte a mémet, Jair Netanjahut pedig „abszolút tesónak”.

Benjamin Netanjahunak egykori kabinetfőnöke és bizalmasa lehet a veszte, aki vádalkut kötött a hatóságokkal.

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

A mémet egyébként nem Jair Netanjahu találta ki, hanem egy cionista „mémgyár” Facebook-oldalán jelent meg először. A Háárec cikkének megjelenését követően a miniszterelnök fia tagadta, hogy antiszemita lenne, sőt a lapot vádolta meg ezzel. Az izraeli ellenzék vezetői tiltakoztak a mém megjelenése ellen, amit az izraeli demokrácia egyik mélypontjának tartanak.

A kabinet sorozatosan olyan cselekedetekre szánja el magát, amelyek ártanak hazánk nemzetközi megítélésének.

Emlékezhetünk, közvetlenül Netanjahu júliusi, budapesti látogatása előtt tűntek el Budapest utcáiról a magyar kormány sorosozó plakátjai, amelyek sokak szerint antiszemita érzületre játszottak rá. Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke akkor úgy fogalmazott, fájdalommal fogadták, hogy Izrael visszavonta budapesti nagykövetségének közleményét, amely elítélte a kampányt. Arra kérte a két politikust, hogy segítsenek a magyar zsidóságnak abban is, hogy ne osszák meg a diaszpórát, támogassák küzdelmüket a teljes asszimilációval szemben.

Magyar Nemzet Online

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑