Cadmus fordítás Cadmus

Netanjahu tegnap Szocsiban tárgyalt Putyinnal

Tegnap az oroszországi Szocsiban találkozik Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A két vezető Szíriáról, a nemzetközi terrorizmus elleni harcról, egy palesztin-izraeli megállapodásról, valamint egyéb globális és regionális ügyekről tárgyal, jelenti a Kreml, azaz az orosz elnök sajtóoldala.

A Facebook Németországban több tízezer profilt törölt azért, mert a Facebook szerint azok álhíreket terjesztettek az egy hónap múlva sorra kerülő parlamenti választásokkal kapcsolatban, jelenti a független német gazdasági-politikai hírportál, a DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN.

A finnországi Turkuban a késes merényletet elkövető és a támadás után szintén őrizetbe vett további gyanúsítottak hónapokon át Németországban éltek és még fel is tűntek az ottani hatóságoknak. A marokkói tettesről ujjlenyomatot is vettek, de más nem történt velük, noha a hamburgi hatóságoknak feltűnt, hogy illegálisan tartózkodik a városban, míg Neuss városában testi sértés elkövetésével is megvádolták. Egy másik letartóztatott Németországban rablást követett el, jelenti a német Stern hetilap.

Az amerikai Politico brüsszeli kiadása arról ír, hogy noha Trump amerikai elnök afganisztáni beszédében tervét „drámain másnak” nevezte, mint az eddigiek, az minden csak nem drámaian más.

A globális orosz Russia Today tévéhálózat angol nyelvű szolgálata szerint Trump azzal, hogy elárulta fő kampányígéretét, amely szerint számára Amerika lesz az első, nem pedig az USA külföldi hadviselése, korlátlan uralomhoz juttatta az amerikai katonai-ipari komplexumot.

Ugyanerről a témáról a brit Guardian azt írja, hogy miután Trump totális hátraarcot csinált kampányígéreteihez képest, egyetlen dolog lett biztos. Az, hogy az afgánok szenvedésének nem látszik a vége.

Orientalista.hu – Lovas István

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑