Cadmus fordítás Cadmus

Netanjahu telefonos segítséget kért Zuckerbergtől

2020. 02. 13.

A Likud elnöke szerint a legutóbbi izraeli választásokon a közösségi oldal pikkelt a támogatóira, emiatt hívta fel a Facebook vezetőjét – írja a The Times of Israel.

A telefonbeszélgetés ismerői azt mondták, Netanjahu a választások tisztaságának megőrzését kérte, és azt, hogy a Facebook ésszerűen és tisztességesen járjon el.

Zuckerberg a konkrét állításokra nem reagált, de azt mondta, hogy az ügyre felhívja a vállalat illetékeseinek a figyelmét.

„Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot vezetőkkel a világ minden táján, és Mark megismételte, hogy mi egy nyitott platform vagyunk, minden eszme számára”

– mondta a Facebook szóvivője.

A legutóbbi, szeptemberi választást megelőző napon a Facebook egy időre letiltotta Netanjahu hivatalos oldalának csevegő robotját, mert az azt terjesztette, hogy az izraeli arab képviselők „mindannyiunkat meg akarnak gyilkolni”. A Facebook szerint ezt sértette a gyűlöletbeszédre vonatkozó szabályokat.

A választás napján a Facebook aztán megint felfüggesztette a chatbotot, mert az olyan szavazási adatokat tett közzé, amelyek sértették az izraeli választási törvényt.

The Times of Israel, Neokohn.hu

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑