Cadmus fordítás Cadmus

Nigériában két embert letartóztattak több diák elrablása és meggyilkolása miatt

2022. 05. 20.

Letartóztattak Nigériában két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy részt vettek az ország északnyugati részén található egyetem ellen tavaly elkövetett támadásban, amelynek során több diákot elraboltak és meggyilkoltak – jelentette be szerda este a helyi rendőrség szóvivője.

A gyanúsítottak beismerték, hogy elraboltak diákokat tavaly áprilisban a Kaduna állambeli Greenfield Egyetemről, és azt is, hogy ötöt megöltek közülük – tudatta Olumuyiwa Adejobi közleményben.

Nigéria északnyugati és középső vidékein gyakoriak a fegyveres támadások, fosztogatások, emberrablások, gyújtogatások és jószáglopások. Az elkövetők a legtöbb esetben a Boko Haram nevű terrorszervezet tagjai vagy bűnözőkből alakult bandák.

Tavaly összesen több mint 1500 diákot raboltak el fegyveresek az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) adatai szerint. Jóllehet többségük azóta kiszabadult, néhányukat továbbra is keresnek.

Az országban mindemellett újra erőre kapott az Iszlám Állam terrorszervezet helyi ága (Iszlám Állam Nyugat-afrikai Tartomány, ISWAP).

MTI

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑