Nigériai kormány elismerte, hogy keresztényeket támad a Boko Haram

Hosszú évek struccpolitikája után Nigéria szövetségi kormánya végre elismerte a Boko Haramot mint elsősorban keresztényeket érintő veszélyforrást.

Évek óta arról számolunk be, hogy a nigériai keresztények helyzete egyre romlik; a hetekben történt garkidai vérengzésről kiadott elnöki közleményről is még úgy számoltunk be, hogy Buhari elnök az elmúlt időszak jól bevált formuláját nyilatkozta, miszerint „nincs itt, kérem, semmi látnivaló. Minden a legnagyobb rendben.”

Az International Christian Concern-en olvasható jelentés szerint a kormány 180°-os fordulatot tett, felismerte a keresztények helyzetét és beleáll a problémába.

A szövetségi kormány Alhaji Lai Mohammed információs és kulturális miniszter által kiadott közleménye elismeri, hogy a Boko Haram és az – Iszlám Államhoz egyre szorosabban köthető – Iszlám Állam Nyugat-Afrikai Tartománya (ISWAP) kifejezetten a keresztényeket célozza. (Halkan megjegyezzük, hogy a fulánikról, akik 2019-ben több áldozatot szedtek, mint a Boko Haram, még nem esik szó, de hát örülünk annak, amink van.)

A teljes cikket ITT olvashatják el.

Vasarnap.hu

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑