Cadmus fordítás Cadmus

Nukleáris szakértőt neveztek ki Burkina Faso új miniszterelnökévé

2021. 12. 11.

Lassina Zerbo személyében nukleáris szakértőt nevezett ki pénteken Roch Marc Christian Kaboré Burkina Fasó-i elnök a nyugat-afrikai ország új miniszterelnökévé – közölte Stéphane Wenceslas Sanou kormányszóvivő az ouagadougoui állami televízióban.

Az RSM bővülő szakértői csapatába adótanácsadó kollégát keresünk, jelentkezz, ha van benned lendület! (x)
Zerbo 2013 óta a bécsi székhelyű Átfogó Atomcsend Szerződés Szervezete (CTBTO) főtitkára volt, e tisztségéről a nyáron mondott le. Kabinetjét várhatóan a napokban fogja bemutatni.

A 2019 januárja óta hivatalban volt Christophe Dabiré miniszterelnök szerdán nyújtotta be lemondását annak nyomán, hogy november végén a fővárosban hatalmas tömeg tiltakozott az ellen, hogy a kormány tehetetlen az országban pusztító dzsihadista erőszakkal szemben, amelyben már több mint kétezren haltak meg, és csaknem másfélmillióan váltak földönfutóvá 2015 óta.

November elején az ellenzék haladéktalan intézkedéseket követelt a biztonsági helyzet romlása miatt. A Mali, Burkina Faso és Niger hármashatárán fekvő térségben az év eleje óta számos gyilkosságot követtek el az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz és az Iszlám Államhoz köthető iszlamista szélsőségesek.

Portfolio, MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑