Cadmus fordítás Cadmus

Nyugat által támogatott fegyveresek megsértették a fegyverszüneti egyezményt (képek)

2017. 12. 28.

A Muszlim Testvériség részét képező Harakat Ahrar Al-Sham dzsihádista fegyveresei támadást indítottak a Szíriai Arab Hadsereg állásai ellen Homsz tartomány északi részén, ezzel megszegték a regionális tűzszünetei egyezményt, amelyet a hadsereggel kötöttek az úgynevezett deeszkalációs zónákról. A kormányerők több katonája meghalt és megsebesült, a hadsereg nehéztüzérségi csapásokkal válaszolt.

Szerdán a Muszlim Testvériséghez tartozó fegyveresek nehéz gépfegyverekből és aknavetőkből nyitottak tüzet a hadsereg állásaira a vahhabita terrorszervezetek megszállta Houla település közelében, Homsz tartomány északi részén.

A tűzszüneti egyezmény kirívó megsértésén kívül a térségben, az alattomos agresszió következtében egy szíriai katona meghalt, négy pedig megsebesült.

A Szíriai Arab Hadsereg alegységei a dzsihádisták Houla településen lévő állásaira és gyülekezési körleteire mért nehéztüzérségi csapásokkal válaszoltak. A hadsereg a rakéta sorozatvetőit szintén használta a megszállók ellen a tábori ágyútarackokon kívül.

.

A Harakat Ahrar Al-Sham terrorszervezet média aktivistái képeket tettek közzé (a hivatkozott oldalon láthatók) a militánsok Szíriai Arab Hadsereg állásai elleni támadásáról, amit gépfegyverekkel és aknavetőkkel hajtottak végre.

Houla település az úgynevezett Al-Rasztan katlan területén fekszik, ami a megszálló terrorszervezetek erősségének számít Homsz tartomány északi részén. A katlant a kormányerők tartják ostromzárban és egyike volt az év első felében létesített úgynevezett deeszkalációs zónáknak.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,




Back to Top ↑