Cadmus fordítás Cadmus

Olaszország sajnálja Törökország távozását a Líbia Konferenciáról

2018. 11. 15.

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök sajnálkozását fejezte ki, amiért Törökország távozott az országban megrendezett Nemzetközi Líbia Konferenciáról. 

Az olasz kormányfő a konferenciát követően tartott sajtótájékoztatón reagált egy Törökország távozását firtató kérdésre, mellyel kapcsolatban úgy fogalmazott:

„Sajnálom, hogy a török köztársasági elnök helyettese (Fuat Oktay) távozott a konferenciáról. Amikor elolvastam az általa kiadott sajtóközleményt, abban nem láttam semmit, ami Olaszország ellen irányult volna.”

„El kell fogadnunk, hogy létezhetnek olyan különlegesen érzékeny pontok, amelyek ilyen döntésekhez vezethetnek.” – kommentálta Conte.

A konferencián Törökországot képviselő Oktay elnökhelyettes előzőleg bejelentette, hogy Törökország „mély csalódással” távozik a Líbia Konferenciáról, és közölte: „bizonyos felek között tartott nem hivatalos tárgyalás, s ezen felek olyan feltüntetése, mintha a földközi-tengeri régió első számú szereplői lennének, rendkívül hamis és káros hozzáállás.”

TRT

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑