2019. 09. 30.

Öngyilkos merénylet történt egy amerikai légibázisnál Szomáliában

Öngyilkos merénylő levegőbe röpítette robbanóanyaggal megrakott gépkocsiját hétfőn Dél-Szomáliában egy légi támaszpont bejáratánál, amelyet amerikai és szomáliai katonák használnak, Mogadishuban pedig egy olasz katonai konvoj közelében történt pokolgépes támadás – közölték szomáliai biztonsági források.

Yusuf Abdourahman, a dél-szomáliai Shabeellaha Hoose régió egyik illetékese közölte, hogy a támaszponton a robbantást lövöldözés követte. A rendőrség közlése szerint két, pokolgéppel megpakolt gépkocsi robbant fel a támaszpontnál. Áldozatokról egyelőre nem érkeztek hírek.

A támadás elkövetését azonnal magára vállalta az al-Shabaab iszlamista terrorszervezet.

A szóban forgó, Belidogle bázis a dél-szomáliai Shabeellaha Hoose régióban található. Amerikai katonák onnan irányítják az al-Shabaab elleni dróntámadásokat, és ott képezik ki a szomáliai katonákat. Ugandai békefenntartók is állomásoznak ott.

Az olasz védelmi minisztérium megerősítette a mogadishui robbantás hírét, hozzátéve, hogy az olasz konvoj két páncélozott járműve megrongálódott.

A közlemény áldozatokat nem említ.

Az AP hírügynökség helyszíni beszámolókra hivatkozva arról tudósít, hogy a támadásban szomáliai civilek sebesültek meg.

A Shabeellaha Hoose régióban a hét végén a szomáliai hadsereg és az Afrikai Unió katonái húsz, az al-Shabaabhoz tartozó fegyveressel végeztek egy összehangolt támadás során.

MTI

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑