Cadmus fordítás Cadmus

Őrizetbe vették a szervezet magas rangú tagját a bagdadi repülőtéren

2020. 11. 24.

Az iraki terrorellenes erők hétfőn közölték, hogy őrizetbe vették a bagdadi repülőtéren az Iszlám Állam dzsihadista szervezet magas rangú tagját, aki a szervezet más tagjaival akart találkozni az iraki városban.

Az iraki fegyveres erők szóvivője, Jahja Raszúl egy közleményben tudatta, hogy a terrorellenes erőknek sikerült elfogniuk az Abu Nabaa néven ismert férfit, az Iszlám Állam általános igazgatási koordinátorát.

Raszúl szerint az iraki hírszerzés már Irakba indulásakor figyelte a férfit, aki a dzsihadista szervezet tagjaival próbált találkozni Bagdad külvárosi részén. Hogy honnan indult útnak Nabaa, arra a szóvivő nem tért ki.

Raszúl szerint Abu Nabaa korábban az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet tagja volt, és feladatai közé tartozott az Irakban tevékenykedő terrorsejtek műveleteinek kezelése és összehangolása, illetve “biztonsági, katonai és médiakülönítmények” kialakítása Bagdad tartományában.

Bár az Iszlám Állam döntő vereséget szenvedett, és elvesztette korábbi területeit mind Szíriában, mind Irakban, szétszéledt harcosai közül jó páran bevették magukat a sivatagokba, és onnan kiindulva hajtanak végre támadásokat.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑