Cadmus fordítás Cadmus

Orosz-egyiptomi közös hadgyakorlat lesz a Fekete-tengeren első ízben

2020. 10. 08.

Az orosz és az egyiptomi haditengerészet még az idén közös hadgyakorlatot tart a Fekete-tengeren- jelentette be a Fekete-tengeri Flotta sajtóirodája csütörtöki közleményében.

Ez lesz az első közös orosz-egyiptomi hadgyakorlat a Fekete-tenger térségében.

Az orosz és az egyiptomi haditengerészet képviselői háromnapos értekezletet tartottak a Fekete-tenger partján fekvő Novorosszijszkban a Barátság-híd-2020 fedőnevű haditengerészeti gyakorlat előkészítéséről és lebonyolításáról.

A manőverek során az orosz haditengerészet Fekete-tengeri Flottájának és az egyiptomi haditengerészet flottájának hajói a légierő támogatásával a hajóutak védelmét fogják gyakorolni különféle fenyegetésekkel szemben.

A felvonultatott haderők megszervezik az egymás közti kommunikációt, hadtápos feladatokat hajtanak végre, és közben figyelik az idegen hajók mozgását.

Közös törzs irányítása alatt az orosz és egyiptomi matrózok begyakorolják a védekezés minden formáját, valamint rakéta- és tüzérségi lőgyakorlatokat tartanak.

“A hadgyakorlat célja a két ország haditengerészeti együttműködésének megerősítése és fejlesztése a hajózási biztonság és a stabilitás megteremtése érdekében, valamint a tapasztalatcsere a különféle fenyegetések elhárításában a forgalmas hajózási utakon” – áll a közleményben.

MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑