Cadmus fordítás Cadmus

Orosz parancsnok: módszeresen őrlik fel az ellenséget

2022. 10. 20.

Az orosz erők Ukrajnában nem törekednek gyors előretörésre, hanem módszeresen őrlik fel az ellenséget – jelentette ki kedden Szergej Szurovikin tábornok, az ukrajnai háborúban részt vevő orosz erők nemrég kinevezett új parancsnoka újságíróknak.

“Nem törekszünk gyors ütemű előrehaladásra, hanem óvunk minden katonát és módszeresen őröljük fel a támadó ellenséget” – mondta a tábornok. Hozzátette: ezzel nemcsak a saját veszteségek csökkennek, de a civillakosságot is óvják, feltöltik erőiket és tartalékaikat és nagy pontosságú fegyverekkel csapást mérnek az ukrán csapatok harckészségét befolyásoló infrastrukturális létesítményekre.

Ezzel összefüggésben kiemelte a Szu-57-es típusú, ötödik generációs vadászrepülőgép hatékonyságát. Közölte azt is, hogy az ukrajnai orosz hadművelet február 24-i kezdete óta az orosz légierő gépei 34 ezer bevetést hajtottak végre, több mint hétezer rakétát kilőve. Hozzáfűzte, hogy nagy sikerrel alkalmazták a Kinzsal típusú hiperszonikus rakétát.
Mint mondta, az ukrán csapatok naponta 600-1000 főt veszítenek.

A tábornok mindemellett elismerte, hogy nem egyszerű helyzet alakult ki Herszonnál. “Az ellenség célzott csapásokat mér az infrastrukturális létesítményekre és a herszoni lakóházakra. HIMARS-rakétalövedékek rongálták meg az antonovkai hidat és a kahovkai hőerőmű töltését, amelyeken a forgalom leállt” – ismertette. A csapások következtében akadozik az élelmiszer-, ivóvíz- és áramellátás is.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑