Cadmus fordítás Cadmus

Oroszország felfegyverzett fregattot küld Szíriába

2017. 04. 08.

A Szíria elleni amerikai agresszióra válaszul, Oroszország cirkálórakétákkal felfegyverzett fregattot küld a Tartuszban található orosz bázisra – értesült a TASZSZ orosz hírügynökség.

A hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva úgy értesült, hogy az Admiral Grigorovics fregatt az orosz Fekete-tengeri Flottából érkezik a Földközi-tengerre.

A diplomáciai forrás megerősítette, hogy a hadihajót Kalibr típusú manőverező robotrepülőgépekkel felszerelve küldik Szíriába.

Putyin: az USA agressziót követett el és megsértette a nemzetközi jogot

Putyin úgy látja, hogy a Szíriára mért amerikai csapással egy szuverén ország ellen követtek el agressziót, megsértették a nemzetközi jogot, ráadásul mindez kitalált ürüggyel történt.

Bizonyíték nélkül

Az Egyesült Államok semmilyen bizonyítékot nem mutatott azzal kapcsolatban, hogy a szíriai kormányerőknek vegyifegyver-készletei lennének. A Kreml szóvivője korábban elmondta, hogy a vegyifegyverek megsemmisítésének tényét a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet, az ENSZ szakosított szervezete rögzítette. Dmitrij Peszkov szerint az orosz elnök úgy véli, tovább súlyosbítja a helyzetet az a tény, hogy teljes mértékben figyelmen kívül hagyták a vegyi fegyver terroristák által történt bevetését.

Szíria is elítélte az amerikai agressziót

A szír kormány “kirívó agressziónak” minősítette a pénteki amerikai légicsapást, amelyben legkevesebb 15 ember, köztük civilek vesztették életüket és jelentős anyagi kárt okoztak. Damaszkusz kategorikusan tagadta a vegyifegyver-támadással kapcsolatos vádakat.

Orientalista.hu – Orosz Hírek

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑