Cadmus fordítás Cadmus

Országos éjszakai kijárási tilalmat hirdetett az afgán kormány

Országos kijárási tilalmat hirdetett szombaton a tálib iszlamisták második hónapja tartó átfogó offenzívájával szembesülő afgán kormány, a 34 tartomány közül csak háromban nem vezetik be az intézkedést.

A belügyminisztérium közleménye szerint az erőszak megfékezése és a tálibok mozgásának korlátozása érdekében vezetik be az éjszakai kijárási tilalmat 31 afgán tartományban. Az intézkedés csak Kabult, az északkeleti Pancsir és a keleti Nangarhar tartományt nem érinti.

Ahmad Zia Zia, a védelmi minisztérium helyettes szóvivője közleményében azt írta, hogy a kijárási tilalom este tíztől hajnali négy óráig tart. Nem mondta, hogy meddig lesz érvényben.

A tálib iszlamisták május elején indítottak átfogó offenzívát a kormányerők ellen, kihasználva azt, hogy az amerikaiak vezette nemzetközi haderő megkezdte a kivonulást az országból.

A tálib terroristák nagy területeket, több mint 170 körzetet foglaltak el a közel négyszáz közül, kiszorítva az ellenállást alig tanúsító kormányerőket, amelyek jobbára csak a nagyobb közlekedési csomópontokat és a tartományi fővárosokat nem engedték át nekik.

Közben a Dohában zajló béketárgyalásokon a kormány és a tálibok képviselői között hónapok óta nem mozdulnak el a holtpontról.

MTI

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑