Cadmus fordítás Cadmus

Összecsapások voltak az iraki kormányerők és az Iszlám Állam között

2017. 09. 27.

Összecsapások voltak szerdán az iraki kormányerők és az Iszlám Állam terrorszervezet harcosai között Anbár kormányzóság székhelye, Ramádi környékén – jelentették biztonsági források.

Az Iszlám Állam fegyveresei számos támadást indítottak a közép-iraki, Bagdadtól mintegy 100 kilométerre eső térségben. Az egyik célpontjuk az Anbári Egyetem egyik épülete volt. Az iraki kormányerők a Népi Mozgósítás nevű síita félkatonai szervezet támogatásával szálltak szembe a szélsőséges támadókkal.

A hivatalos közlés szerint 18 dzsihadistával végeztek, és majdnem valamennyi támadás alá vett terület felett visszanyerték az ellenőrzést.

Az Iszlám Állam szócsövének számító Aamák hírügynökség arról számolt be, hogy a dzsihadista szervezet túszul ejtett három katonát a harcok során. Az összecsapások után kijárási tilalmat rendeltek el a közeli Fallúdzsában, attól tartva, hogy az Iszlám Állam ott is hasonló támadásokra készülhet – értesült a dpa német hírügynökség biztonsági forrásokból.

Két egykori fontos központja, Moszul és Tal Afar elvesztése után az Iszlám Állam már csak két területet tart ellenőrzése alatt Irakban: az északi Havídzsa városát, illetve három további várost a szíriai határhoz közeli, nyugat-iraki sivatagos területen.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑