Cadmus fordítás Cadmus

Öt orosz régióban akadályoztak meg terrorcselekményeket

2018. 04. 27.

Az elmúlt négy nap alatt Dagesztánban, Tatárföldön, Sztavropol környékén, valamint Omszk és Uljanovszk megyében 12 “banditát” és a terroristák 14 követőjét tette ártalmatlanná a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

Erről az FSZB sajtószolgálata számolt be csütörtökön Moszkvában. A dagesztáni Derbentben a közlemény szerint az Iszlám Állam (IÁ) 11 hívét fogták el, akik hűséget esküdtek terrorszervezet vezérének Abu Bakr al-Bagdadinak, és akik a rendvédelmi szervek, valamint a hatalom más képviselői elleni látványos merényletekre készültek. (Bagdadinak egyébként az elmúlt évek során mind az amerikaiak, mind az oroszok többször halálhírét keltették.)

Az IÁ egy másik hívét, aki lőfegyverrel és házi készítésű pokolgéppel végrehajtandó terrorcselekményre készült, Sztavropol közelében vették őrizetbe.

Alekszandr Bortnyikov, az FSZB vezetője a hónap elején arról számolt be, hogy Oroszországban tavaly négy terrorcselekményt követtek el és a biztonsági szolgálatoknak további 25-öt sikerült megakadályozni. Két hete azt mondta, hogy az idei első negyedévben hat előkészületben lévő terrortámadásnak vették elejét és 12 terrorista sejtet számoltak fel.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑