Cadmus fordítás Cadmus

Pakisztán szerint nincs bizonyíték az afgán nagykövet lányának elrablására

A Pakisztánba akkreditált afgán nagykövet lányának állítólagos elrablása ügyében lefolytatott vizsgálat semmilyen bizonyítékot nem talált az emberrablásra – közölte kedden Sejk Rasid Ahmed pakisztáni belügyminiszter.

Szombaton az afgán külügyminisztérium közölte, hogy ismeretlenek elrabolták, több órán fogva tartották, majd “súlyosan megkínozták” Szilszila Alihilt, Nadzsibulla Alihil iszlámábádi nagykövet lányát.

A pakisztáni külügyminisztérium kezdetben azt közölte, hogy a lányt “bántalmazták”, a belügyminisztérium pedig ígéretet tett rá, hogy mindent bevetnek az emberrablásban érintettek felelősségre vonása érdekében.

Sejk Rasid Ahmed viszont kedden már azt mondta sajtótájékoztatóján, hogy “nincs emberrablási ügy”. Hozzátette, a nyomozók a megfigyelő kamerák által készített 700 órányi felvételt néztek meg. A történettel az ország rossz hírét akarták kelteni – vélekedett a miniszter.

Afganisztán vasárnap visszarendelte a nagykövetét és több magas rangú diplomatáját Iszlámábádból. A pakisztáni hatóságok sajnálkozásukat fejezték ki a döntés miatt, kiemelve, hogy megerősítették az érintettek biztonságát.

A két ország között amúgy is feszült a viszony. Kabul azzal vádolja a szomszédos országot, hogy menedéket nyújt az afganisztáni tálib lázadóknak, akik pakisztáni területről harcolnak az afgán kormányerők ellen.

Pakisztán viszont azzal vádolja Kabult, hogy szemet huny az ellenséges csoportok által afgán területről ellene végrehajtott támadások fölött.

MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑