Cadmus fordítás Cadmus

Pakisztánban agyonvertek egy férfit, mert istenkáromlással vádolták meg

2023. 02. 12.

Pakisztánban fiatal férfiak egy csoportja szombaton agyonvert egy férfit, akit istenkáromlással vádoltak meg – közölte a helyi rendőrség.

Pakisztán legnépesebb tartománya, Pandzsáb Nankana megyéjében, Lahor tartományi fővárostól 80 kilométerre több százan rohanták le a rendőrség épületét, ahol a saját biztonsága érdekében fogva tartották az istenkáromlással vádolt 30 éves férfit.

Az épület helyiségeit feldúlták, rendőröket sebesítettek meg, majd agyonverték a férfit, akit a Korán meggyalázásával vádoltak – mondta el Vakasz Kalid, a rendőrség szóvivője az AFP francia hírügynökségnek.

Hozzátette, hogy miután a tömeg megölte az áldozatot, testét megpróbálták elégetni. A rendőrség nyomoz, hogy azonosítsa az elkövetőket – hangsúlyozta Kalid.

Az istenkáromlás rendkívüli felháborodást kelt az országban, 2021 decemberében egy Pakisztánban dolgozó Srí Lanka-i gyárigazgatót vertek halálra és égettek el, miután megvádolták, hogy istenkáromlást követett el.

Egy keresztény házaspárt Pandzsáb tartományban tévesen vádoltak blaszfémiával, a tömeg meglincselte őket, maradványaikat egy kemencében elégetve találták meg.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑