Pakisztánban szigorítottak a korlátozásokon

A közéletet érintő újabb szigorításokat vezettek be pénteken Pakisztánban, ahol július óta először jegyeztek fel több mint ezer koronavírus-fertőzéses esetet egyetlen nap leforgása alatt.

A hatóságok elrendelték, hogy az üzleteknek korán kell zárniuk a nagyobb városokban, a gócként azonosított környékeket pedig vesztegzár alá vonják, ahová senki sem léphet be, illetve senki sem jöhet ki onnan.

A maszk viselése nyilvános helyeken immár kötelező Pakisztán 11 legnagyobb városában – jelentette ki Aszad Umar, a járványellenes fellépésért felelős pakisztáni miniszter.

Jászmin Rásid, a közép-pakisztáni Pandzsáb tartomány egészségügyi minisztere elmondta, hogy három hónap után először emelkedett 3 fölé a pozitív koronavírus-tesztek aránya.

A dél-ázsiai országban eddig több mint 332 ezer koronavírus-fertőzöttet és a fertőzésből eredő csaknem 6800 halálesetet jegyeztek fel.

Orvosok arra figyelmeztetnek, hogy a tél közeledtével az esetek száma várhatóan nőni fog, és a következő két hónap kritikus lesz az ország számára.

Imran Hán pakisztáni miniszterelnök maszkviselésre sürgette az embereket a koronavírus terjedésének visszaszorítása érdekében.

MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑