Cadmus fordítás Cadmus

Palesztin katonák Szíriáért harcolnak (videó)

2017. 06. 19.

A Palesztin Felszabadítási Hadsereg (PLA) alegységei a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei oldalán részt vesznek a szíriai sivatagban zajló csatákban.

A szíriai PLA egy hadtest jogállású magasabb egység, ahol a Szíriában élő palesztin nemzetiségű hadkötelesek teljesítik katonai szolgálatukat; habár szervezetileg, logisztikai utaltság és a vezetési rend szerint a Szíriai Arab Fegyveres Erők állományába tartozik, mégis önálló alakulatnak számít.

Megjegyzés: A közel-keleti háborúk során a szülőföldjéről elüldözött sok százezer palesztin talált új otthonra Szíriában, ahol a szíriai állampolgárokkal egyenlő jogi státuszt nyertek, munkát vállalhattak és ugyanúgy részesültek az állami egészségügyi ellátásból, oktatásból és társadalombiztosításból.

Olyan menekülttáborok, mint az Al-Jarmuk, a Najrab, vagy a Handarat szabályos városrészekké nőtték ki magukat a 2011-ben kezdődött háborút megelőző 2-3 évtizedben. A háborúban a Handaratot és Al-Jarmukot a megszálló terrorszervezetek pusztították el, sok palesztin családot újra a hontalanság fenyegeti.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑