Cadmus fordítás Cadmus

Párbeszédet sürget Ferenc pápa az iraki hatóságok és a tüntetők között

A pápa együttérzéséről biztosította az áldozatokat és családtagjaikat, valamint felszólította az arab ország vezetőit, tegyenek eleget a tiltakozók követeléseinek.

Párbeszédet sürgetett szerdai beszédében Ferenc pápa az iraki hatóságok és a tüntetők között, és felszólította a nemzetközi közösséget, siessen a közel-keleti ország segítségére.

„Minden irakit arra kérek, hogy a nemzetközi közösség segítségével tegyen meg mindent a párbeszéd érdekében, és közösen keressenek megoldásokat a nehézségekre” – hangzott el a római katolikus egyházfő Szent Péter téren elmondott beszédében.

A pápa együttérzéséről biztosította az áldozatokat és családtagjaikat, valamint felszólította az arab ország vezetőit, tegyenek eleget a tiltakozók követeléseinek. Hozzátette: imádkozni fog azért, hogy „a sokat szenvedett iraki nép” békére találjon.

Irak több városában immár ötödik napja tüntetések zajlanak, amelyeknek eddig 84 halottja és több mint 3 ezer sebesültje van. A demonstrációkat a gazdasági nehézségek és a mindent átható korrupció váltotta ki, a tüntetők pedig a kormány lemondását követelik.

MTI, Magyar Nemzet

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑