2019. 04. 12.

Pokolgép robbanásában többen meghaltak Pakisztánban

Legalább 16 ember meghalt, harminc megsebesült, amikor pénteken pokolgép robbant a délnyugat-pakisztáni Beludzsisztán tartomány székhelyén, Kvettában, egy piacon – számolt be a mentőkre hivatkozva a helyi média.

A Geo TV beszámolója szerint egy házilag készített robbanószerkezet lépett működésbe.

A robbanás síita muzulmánok lakta terület közelében történt. A halálos áldozatok között volt a határvédelmi erők egy katonája. A helyszínre rendőröket és mentőalakulatokat vezényeltek. A hatósági tájékoztatás szerint emelkedhet a halálos áldozatok száma, mert több, kórházba szállított sebesült állapota válságos.

Egyelőre egy szervezet sem vállalta a felelősséget a merényletért, de korábban egyes, betiltott szunnita csoportok jelentkeztek elkövetőként hasonló támadások után.

Pakisztán 180 milliósnál nagyobb lakosságának mintegy 20 százaléka követi az iszlám síita ágát. Gyakoriak ellenük a támadások, mert az iszlám másik ágát alkotó szunniták eretneknek, nem hithű muzulmánoknak tekintik őket.

Beludzsisztán fővárosa, Kvetta, ahol rendszeresek a szeparatisták támadásai, akik nagyobb autonómiát követelnek, egyben nagyobb részesedést a területen kitermelt olyan természeti kincsekből, mint az olaj és a gáz.

MTI, Magyar Nemzet

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑