Pokolgép robbant egy tartományi kormányzó konvoja mellett

Pokolgép robbant a délnyugat-jemeni Taíz tartomány kormányzójának gépjármű konvoja mellett Áden kikötővárosban, a szaúdi támogatású, megbuktatott kormány székhelyén. A kormányzó túlélte a robbanást, többen azonban megsebesültek – közölték szemtanúk kedden.

Amín Mahmúd kormányzónak nem esett bántódása, de több embert kórházba kellett szállítani – közölte a kormányzó hivatalának egy tisztviselője.

Az arab világ egyik legszegényebb országának számító Jemenben 2014 óta háború dúl a Szaúd-Arábia támogatta, Al-hadi erői és az Irán pártfogását élvező síita húszik között. A húszik kezén van a főváros, Szanaa, valamint az ország több része.

A harci cselekmények nagy része a Szaúd-Arábia vezette arab katonai szövetség és a húszik között folyik, robbantásos merényletekről nem érkezik sok jelentés. A dél-jemeni Ádenben, azonban számos pokolgépes támadást hajtottak végre az utóbbi években, a célpontok főként a biztonsági erők, kormányzati tisztségviselők és politikusok voltak.

Az ilyen típusú merényletek elkövetéséért főként az Iszlám Állam dzsihadista szervezet jelentkezett, amely a háborút és zűrzavart kihasználva, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz hasonlóan megvetette a lábát a közel-keleti országban.

MTI, Magyar Idők, Fotó: Russia Today

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑