Cadmus fordítás Cadmus

Prágában találkoznak Európa iszlámellenes erői

2017. 11. 16.

Kétnapos konferenciát tartanak december közepén a cseh fővárosban Európa bevándorlás- és iszlámellenes pártjainak vezetői – írja a Právo című cseh napilap.

A Tomio Okamura vezette Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD) mozgalom meghívására a cseh fővárosba várják egyebek között Marine Le Pent, a francia Nemzeti Front elnökét, illetve az iszlámellenességéről elhíresült Geert Wilders holland politikust. Képviselteti magát a konferencián az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) is, bár annak elnöke, Heinz-Christian Strache az osztrák kormányalakítási tárgyalások miatt valószínűleg nem lesz jelen Prágában.

„Az Európai Parlament Szabadság és Nemzetek Európája (ENF) frakciójának tanácskozására december 15-16-án kerül sor. Az SPD tagja a frakciónak, ezért természetes, hogy vállaltuk a konferencia megszervezését”

– nyilatkozta a lapnak Tomio Okamura, az SPD elnöke. Szerinte a prágai konferencián az olasz Északi Liga elnöke, Matteo Salvini, valamint az EDF román, bolgár és brit pártjainak képviselői is részt vesznek.

A tanácskozás konkrét helyszínét a politikus nem hozta nyilvánosságra, mert mint megjegyezte, „a szélsőbaloldaliak utcai tiltakozására számítunk”.

A Szabadság és Közvetlen Demokrácia mozgalom az októberi csehországi képviselőházi választásokon 22 mandátumot szerzett a 200 tagú parlamenti alsóházban, és az ország egyik legerősebb pártja lett. A cseh sajtó Tomio Okamura mozgalmát szélsőségesnek, idegengyűlölőnek és nacionalistának minősíti.

Orientalista.hu – 888.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑