Putyin videó üzenetben köszöntötte a palmyrai koncert résztvevőit (videó)

A terrorizmus áldozatairól való megemlékezés gesztusa és a nemzetközi terrorizmus alól való felszabadulás jele az orosz muzsikusok koncertje az ókori szíriai romvárosban, Palmyrában – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a rendezvényhez Szocsiból intézett élő videóüzenetében.

A világhírű orosz karmester, Valerij Gergijev által vezényelt koncertre több orosz televízió élőben kapcsolt, egy későbbi időpontban a teljes felvételt is sugározzák majd.

A Mariinszkij Színház főzeneigazgatója, a Londoni Szimfonikusok első karmestere oroszországi koncertsorozatát megszakítva szentpétervári színháza szimfonikus zenekarával utazott Szíriába. A római kori amfiteátrumban csütörtök délután tartott egyórás hangversenyen Johann Sebastian Bach, Rogyion Scsedrin és Szergej Prokofjev művei csendültek fel. A koncertet csak néhány órával a kezdete előtt jelentették be

Putyin köszönetet mondott a szervezőknek és az előadóművészeknek a bátorságért, amiért vállalták a fáradságot és a kockázatot a jelképértékű fellépéssel. Reményét fejezte ki, hogy Palmyra újjáéledésének nemcsak kulturális értéke lesz, hanem az a modern civilizációnak a nemzetközi terrorizmus alóli felszabadulását fogja jelképezni.

Orientalista.hu – MTI nyomán

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑