2017. 03. 11.

Rekordnagyságú élelmezési programot folytat Afganisztánban az Ökumenikus Segélyszervezet

Az idén is folytatja eddigi legnagyobb élelmezési programját az Ökumenikus Segélyszervezet, a program eddig több mint 212 ezer emberen segített – közölte a szervezet szombaton az MTI-vel.

A nemzetközi együttműködésben végzett humanitárius program idén a tervek szerint Balkh és Samangan tartomány hét kerültére terjed ki. A közleményben hangsúlyozták, hogy az adott országban, a helyszínen történő nemzetközi humanitárius segítségnyújtást és fejlesztést tartják kulcsfontosságúnak a migrációs krízis hosszú távú kezelésében.

Az élelmezés az ENSZ World food program támogatásával, a már számos esetben alkalmazott food for work – élelmet a munkáért program formájában valósul meg. Ennek lényege, hogy az élelmiszertámogatásért a családok olyan munkálatokat végeznek, amelyekkel a saját hosszabb távú megélhetésükhöz járulnak hozzá, illetve a helyi közösségek számára fontos és hasznos feladatokat látnak el. A projektben több ezer afgán háztartás számára összesen közel ezer tonna élelmiszert juttat el a tervek szerint a magyar segélyszervezet. A kedvezményezettek öntözőcsatornákat tisztítanak, utakat újítanak fel, gyümölcsfaültetvényeket gondoznak, valamint erdősítési programot indítanak.

Az Ökumenikus Segélyszervezet 2001 óta több mint 4,4 milliárd forint értékben nyújtott humanitárius és fejlesztési segítséget Afganisztánban.

Orientalista.hu – MTI

, , , ,
Back to Top ↑