Cadmus fordítás Cadmus

Rendkívüli könyv jelent meg a szíriai háborúról

Mark Taliano „Mi történik tényleg Szíriában – A szemtanúk ellentmondanak a szíriai ’polgárháborúról’ szóló nyugati hazugságoknak” címmel jelent meg e hónapban egy csak felsőfokokban ismertethető könyv.

A kanadai szerző tényfeltáró újságíró és tudományos kutató a Center for Research on Globalization (CRG) nevű agytrösztnél.

Ennél egyenesebb beszédű könyv nem igen akad manapság az olvasók kezébe.

Néhány mondat a kötet előszavából:

„E könyv Szíria és a szírek történetét mutatja be, ahogyan bátran harcolnak a NATO-terrorizmus ellen”.

Ezután döbbenetes mondatok következnek arról, hogy a szíriai hadsereg miként foglalta vissza a Nyugat által támogatott Kaszab városát a terroristáktól, ahol örmény keresztényeket gyilkoltak le, de erről a nyugati sajtó totálisan hallgatott. A szerző mindezt átélte.

Majd bemutatja, milyen mérhetetlen humanitárius segítséget (élelmiszer, gyógyszerek, stb.) nyújtottak és nyújtanak az oroszok az országban.

Azt is elmondja, hogy a szíriai hadsereg nem öl meg szíreket.

Miközben az amerikaiak „terrorizmus” elleni harcukban például a szíriai infrastruktúrát is bombázzák. Vajon miért? – teszi fel a kérdést Taliano.

(A könyv magyar kiadása érdekében ma felvettem egy illetővel a kapcsolatot. Nem lesz könnyű, mert 27 év alatt képtelenek voltunk rendkívül fontos, idegen nyelven megjelenő, nem liberális könyveket rendszeresen megjelentető kiadót létrehozni. De az első, szerencsére bíztató lépés már megtörtént.)

Lovasistvan.hu

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑