Cadmus fordítás Cadmus

Robbanás a legnagyobb amerikai támaszponton Afganisztánban

Robbanás történt helyi idő szerint szombat reggel nem sokkal fél hat után a bagrami légi bázison, a legnagyobb amerikai támaszponton Afganisztánban, és a detonációnak legalább négy halálos, valamint 14 sebesült áldozata van – közölte a NATO. A támadás elkövetőjeként a tálib lázadók jelentkeztek.

A sebesültek ellátása folyik, és vizsgálják a robbanás okát – tette hozzá a katonai szövetség.

Parvan tartomány kormányzójának szóvivője elmondta, hogy egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a támaszpont egyik ebédlője mellett. “Egyelőre nem tudjuk, ki volt a merénylő, de az biztos, hogy a támaszpont egyik afgán alkalmazottja – mondta.

A tálibok szóvivője Twitter-üzenetben közölte, hogy egy emberük öngyilkos merényletet követett el a támaszpont területén, és a robbanásban amerikai katonák haltak meg.

Csütörtök este szintén egy öngyilkos merénylő – a tálibok állítása szerint egy emberük – robbanószerrel megrakott teherautóval nekihajtott a mazari-sarifi német főkonzulátus épületét védő kerítésnek, és a robbanásban vele együtt hat ember meghalt, mind helyiek. A támadásnak több mint százhúsz sebesültje volt.

Orientalista.hu – Hirado.hu

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑