Cadmus fordítás Cadmus

Robbanás és lövöldözés: tálibok harcoltak az Iszlám Állam fegyvereseivel

Két robbanás történt, és lövöldözés tört ki egy kabuli katonai kórháznál kedden – jelentette a Tolo News afgán hírtelevízió.

A híradás szerint az augusztusban hatalomra került tálib fegyveresek keveredtek tűzharcba fegyveres támadókkal. A Bahtar hivatalos hírügynökség szemtanúkra hivatkozva közölte, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet több fegyverese hatolt be a kórházba, és összetűzött a biztonsági erőkkel.

Egy olasz segélyszervezet arról tájékoztatott a Twitteren, hogy az incidens helyszínéről kilenc sebesültet szállítottak az általa működtetett kabuli kórházba.

Bilal Karim, a tálib kormány tájékoztatási és kulturális miniszterének helyettese azt mondta a Tolo Newsnak, hogy az első robbanás a kórház bejáratánál, a második – szemtanúk elmondása szerint tíz perccel később – a környékén történt. Karim szerint a támadók szemlátomást civileket vettek célba.

Emergency hospital in Kabul says that so far nine injured people have been transferred to the hospital from today’s explosions.

A szóban forgó, négyszáz ágyas katonai kórház, amely az ország első köztársasági elnöke, Szardar Mohammed Daud Hán nevét viseli, abban kabuli városnegyedben van, ahol korábban diplomáciai képviseletek is voltak. Az intézményt a védelmi minisztérium működteti.

Amióta a szélsőséges tálibok augusztus közepén elfoglalták Kabult, és átvették a hatalmat az országban, az Iszlám Állam támadások sorozatát hajtotta végre mecsetek és más afganisztáni célpontok ellen. Négy évvel ezelőtt, 2017-ben dzsihadisták több mint harminc embert öltek meg ugyanebben a kórházban.

Hirado.hu, MTI

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑