Cadmus fordítás Cadmus

Robbanószerekkel megrakott drónokkal lőtték az észak-iraki Erbíl repülőterét

2021. 09. 12.

Legalább három, robbanószerekkel megrakott drónt – más híradások szerint rakétát – lőttek ki szombaton az észak-iraki, amerikai katonai támaszpontnak is otthont adó erbíli nemzetközi repülőtér felé – jelentették az autonóm iraki Kurdisztán régió hatóságai.

Egyelőre nem érkezett hír áldozatokról vagy károkról. Lauk Gafúri, a térség kormányzatának szóvivője azt mondta, a drónok a légikikötő mellett csapódtak be, és nem okoztak fennakadást a légi forgalomban.

A régió fővárosát, Erbílt az elmúlt egy évben többször érték támadások, amelyekért az Egyesült Államok az Irán támogatta síita milíciákat tette felelőssé. Míg a milíciák korábban inkább rakétákat lőttek ki a célpontjaik felé, egy ideje gyakrabban használnak drónokat a műveleteikhez.

Washington a tervek szerint az év végéig kivonja csapatai nagy részét Irakból, csak néhány egység marad az arab országban, az ő feladatuk az iraki katonák kiképzése lesz.

Jelenleg 2500 amerikai katona állomásozik Irakban, akik a helyi biztonsági erőkkel együttműködve a térségben bujkáló dzsihadisták ellen harcolnak.

MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑