2017. 09. 22.

Robotrepülőgépekkel lőtte a terroristák állásait az orosz flotta SzíriábaKalibr típusú manőverező robotrepülőgépekkel lőtte a terroristák állásait a Fekete-tengeri Flotta tengeralattjárója a Földközi-tengerről – közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.
A tárca szerint a célpontok – amelyeket kivétel nélkül sikerült megsemmisíteni – a Dzsabhat Fatah es-Sám harcálláspontjai, bázisai és páncélosai voltak Idlíb tartományban. A Kalibr típusú manőverező robotrepülőgépeket tőlük 300 kilométerre lőtték ki a Velikij Novgorod tengeralattjáróról.

Az orosz hadiflotta azoknak a terroristáknak az objektumait lőtte, akik Hama tartomány északi részén megpróbáltak három napja orosz katonai rendészeket foglyul ejteni.

A korábban an-Nuszra Front néven ismert Dzsabhat Fatah es-Sám dzsihadista csoport harcosai kedden megkíséreltek támadásba lendülni a tartományi székváros, Hama közelében, sikerült is nekik 12 kilométeres mélységbe behatolni a szíriai hadsereg védelmi vonalaiba, és a Ria Novosztyi hírügynökség ismertetése szerint egyik legfőbb céljuk azt volt, hogy elfogják az orosz katonai rendészet egyik egységét, amely a deeszkalációs ellenőrző ponton teljesített szolgálatot.

A dzsihadisták körülvettek 29 orosz katonai rendész, de az orosz és a szíriai kommandósoknak, illetve katonai rendészeknek sikerült átszakítaniuk az iszlamisták körgyűrűjét, és veszteséget nélkül kihozni őket a szíriai kormányerők ellenőrzése alatt álló területre. Az összetűzésben három orosz kommandós megsebesült.

Orientalista.hu – MTI

, , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com