Rohamtempóban haladnak a kormánycsapatok Alepponál

A szíriai kormányhadsereg és szövetségesei visszafoglaltak egy kulcsfontosságú kerültet Aleppo déli részében, amelyet a terroristák szereztek meg a múlt hónapban, áttörve a város körül húzott ostromgyűrűt – jelentette csütörtökön az Al-Mayadeen libanoni televíziócsatorna.

Szakértők szerint amennyiben a kormánycsapatok tartani tudják a Ramussza nevű kerületet, azzal gyakorlatilag teljesen visszaszerezték a terroristák múlt havi előrenyomulása során elvesztett területeket, és szorosabbá fűzhetik a fegyveresek kezén lévő Kelet-Aleppo körüli hurkot.

.

A lázadók ellenőrizte kerületekben becslések szerint több mint 250 ezer lakos rekedhetett, akik számára a kormányerők hat folyosót nyitottak, hogy elmeneküljenek a városból, de a nyugat által is támogatott szervezetek aláaknázták a menekülési útvonalakat, hogy élő pajzsként használják a civileket.

Értesülések szerint a kormányerők egy második támadási hulláma Aleppotól délre lévő településeket ért. Az offenzívát egy kormányhű fegyveres szerint „alkonyattól pirkadatig tartó” bombázás fedezte, amely a Telat el-Ejsz magaslatát volt hivatott elvágni. A térséget  fegyveres csoportok tűzvezetési pontként használják tüzérségük számára.

Orientalista.hu – Zenobia MTI nyomán

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑