Segélyszállítmányt támadtak meg Dél-Szudánban

Két ember meghalt, amikor fegyveresek rátámadtak a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) segélyszállítmányára Dél-Szudánban – közölte az IOM csütörtökön.

A járműoszlopot a polgárháború sújtotta ország középső részén fekvő Yirol megye keleti részében támadták meg még kedden – áll a közleményben.

Ashley McLaughlin, az IOM szóvivője elmondta, hogy az áldozatok egyike egy kolerabeteg volt, akit az IOM munkatársai ápoltak. A másik áldozat segélymunkás volt, de nem az IOM alkalmazottja.

Három másik ember megsebesült a rajtaütésben, közöttük az IOM egyik tisztiorvosa. Nem tudni, kik voltak a támadók.

„A támadást egy olyan térségben követték el, amely a halálos kolerajárvány miatt segítségre szorul” – mondta William Lacy Swing, az IOM főigazgatója a közlemény szerint.

„Az országban hatalmas hiány van alapvető létszükségleti cikkekből. Az ilyen támadások kétségkívül akadályozzák a segélyszervezeteket abban, hogy segítséget nyújtsanak millióknak.”

Az IOM Yirol megyei településeknek nyújt segítséget, ahol kolerajárvány tombol. Február eleje óta tízen haltak meg a betegségben.

Segélymunkások tucatjait ölték meg, amióta 2013 decembere óta Salva Kiir elnök és Riek Machar volt alelnök híve között fegyveres összecsapások törtek ki. A konfliktusban ezrek haltak meg 3,4 millióan kényszerültek otthonuk elhagyására. Mintegy 100 ember szenved éhínségtől.

Orientalista.hu – MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑