Cadmus fordítás Cadmus

Segíteni kell az iraki visszatelepülőket

2018. 06. 27.

Fontos, hogy valós jövőkép álljon az Iszlám Állam elleni konfliktus során otthonukból előzött milliók előtt, hiszen ha nem sikerül rendezni helyzetüket, sokan Európa felé vehetik az irányt.

Kulcskérdés a visszatelepülők segítése, e nélkül ugyanis nagyon nehéz lenne ezeknek az embereknek újrakezdeni az életüket, mondta Bálint Gábor, az Ökumenikus Segélyszervezet programvezetője az M1 Ma reggel című műsorában. Kiemelte, hogy iraki fegyveres konfliktus sújtotta régióiban a helyi infrastruktúra, az oktatási és egészségügyi intézmények részben, vagy teljesen megsemmisültek.

Fontos, hogy a családok előtt érdemi perspektíva, jövőkép álljon az otthonaikba történő visszatéréshez, melynek egyik legmarkánsabb eleme a megélhetés biztosítása, mutatott rá a szakember. Felhívta a figyelmet, hogy olyan alapvető dolgok, mint az ivóvíz-vezetékek helyreállítása is komoly problémát jelentenek.

Hangsúlyozta, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet abban segíti az embereket, hogy szülőföldjükön képzeljék el a jövőjüket, és ne induljanak el Európa felé. Ehhez azonban az kell, hogy valódi alternatívát jelentsen számukra az újrakezdés Irakban.

Bálint Gábor a segélyszervezet nevében kéri, hogy aki teheti, támogassa munkájukat az 1353-as adományvonal tárcsázásával. A telefonálók 250 forinttal járulnak hozzá az iraki újjáépítéshez. Az összegyűlt adományokból eddig mintegy 17 házat tettek lakhatóvá, és az elmúlt egy évben több mint 10 ezer embernek segítettek, különféle módokon, jegyezte meg a szakember. Hozzátette: a most induló munkahelyteremtési programmal a terveik szerint még legalább ugyanennyi embere tudnak segíteni.

Hirado.hu, M1

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑