Cadmus fordítás Cadmus

Sikeresnek értékelték a palermói Líbia Konferenciát

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök a líbiai politikai krízissel kapcsolatban kijelentette, hogy kívülről nem lehet megoldást erőltetni az országra.

Az olasz miniszterelnök Gassan Selame-val, az ENSZ Líbiáért felelős különleges megbízottjával tartott közös sajtótájékoztatót a Palermóban megrendezett kétnapos Nemzetközi Líbia Konferenciát követően.

Conte elmondta, hogy a konferencia megkezdése előtt különösen fontosnak tartották, hogy azon a líbiai felek is részt vegyenek, és úgy fogalmazott: „Líbiában 6 millió ember akar választást, és türelmetlenül várjuk, hogy ez megrendezésre kerüljön. Gazdasági és kulturális kötelékeink vannak Líbiával, ezért mi is felelősnek érezzük magunkat. Nem szabad áltatnunk magunkat, de azt is ki kell mondanunk, hogy egy fontos állomáshoz értünk el a líbiai béke ügyében.”

„Nem lehet kívülről megoldást erőltetni Líbiára” – közölte az olasz miniszterelnök, aki elmondta, hogy Olaszországnak és a nemzetközi közösségnek is támogatnia kell egy reguláris hadsereg létrehozását az észak-afrikai országban.

Salame is sikeresnek értékelte a konferenciát, és kijelentette: „Fontos lépést tettünk abba az irányba, hogy Líbia népe számára békét, biztonságot és jólétet hozzunk. Líbia népe jobbat érdemel a jelenlegi helyzetnél.”

A különleges megbízott, megemlítette, hogy a konferencián résztvevő líbiai felek komoly vállalást tettek a stabilizáció érdekében, és hozzátette „A januárban Líbiában megrendezendő nemzetközi konferencia is könnyebbé válhatott Palermónak köszönhetően.”

TRT

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑